رایتینگ آیلتس یکی از مهمترین قسمتهای این آزمون است. چرا که گرفتن نمره خوب و قابل قبول از رایتینگ آیلتس نیاز به دقت و تمرین فراوان دارد. اگر در حال برنامهریزی و آمادگی آزمون آیلتس هستید و همچنین قصدتان گرفتن نمره رایتینگ ۸ است، پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا پایان مطالعه کنید. با خواندن این مقاله با نکاتی درباره رایتینگ آشنا میشوید که شانس شما را برای گرفتن نمره رایتینگ ۸ بالا خواهند برد.
پیش از اینکه بخواهیم نکات موفقیت در رایتینگ آیلتس را به شما بگوییم، لازم است تا کمی به ساختار رایتینگ تسک ۲ آیلتس بپردازیم. دانستن نحوه ساختن مقاله رایتینگ تسک ۲ آیلتس یک مهارت اساسی است که تسلط یا عدم تسلط شما بر این مهارت، تفاوت زیادی در نمره نهایی رایتینگ آیلتس شما به وجود خواهد آورد.
بهتر است ساختار پایه ای مقاله رایتینگ شما شامل چهار بخش زیر باشد:
• Introduction یا معرفی
• Main body paragraph 1 یا پاراگراف اصلی ۱
• Main body paragraph 2 یا پاراگراف اصلی ۲
• Conclusion یا نتیجه گیری
اینکه چه جملاتی را در هر یک از پاراگرافهای بالا قرار دهید به این بستگی دارد که چه نوع پرسشی پیش روی شما باشد. ۵ پرسش متداول رایتینگ تسک ۲ آیلتس به قرار زیر هستند:
1. نظر(موافق یا مخالف) Opinion
2. مزایا و معایب Advantages & Disadvantages
3. مسئله و راه حل Problems & Solutions
4. بحث (بررسی یک مورد از دو منظر متفاوت)- Discussion
5. سؤال دو بخشی Double Questions
حال که با ساختار پایهای مقاله رایتینگ آیلتس آشنا شدید، مطالعه بخش بعدی این مطلب میتواند به شما برای آمادگی آزمون آیلتس و گرفتن نمره رایتینگ ۸ کمک کند.
گام اول: درک مسئله
شما باید پیش از تلاش برای پاسخ دادن، ابتدا سؤال را به خوبی درک کنید. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که افراد در قسمت رایتینگ آیلتس مرتکب میشوند، عدم پاسخگویی کامل به سوال است که از عجله آنها برای پاسخ دادن ناشی میشود. همین درک ناقص از سوال و اقدام به پاسخگویی باعث میشود که در بسیاری از اوقات نمره قابل قبولی از رایتینگ آیلتس نگیرند. به عنوان مثال اگر دارید نامه مینویسید، ابتدا مشخص کنید نامه رسمی است یا غیر رسمی. یا اگر مقاله شما به گونهای است که باید نظری بدهید، مطمئن شوید که میتوانید هر دو طرف مسئله را شناسایی کنید.
گام دوم: برای پاسخ برنامه ریزی کنید و یک طرح کلی بریزید
حال که سوال را به خوبی درک کردید بهتر است برای پاسخ دادن نیز از یک روش و برنامه ریزی مشخص بهره ببرید. برنامه ریزی کردن پاسخ و دادن ساختار به آن باعث صرفه جویی در زمان شده و به شما کمک میکند یک مقاله واضح و منسجم بنویسید. بسیاری از دانشجویان کلاسهای آمادگی آزمون آیلتس این استدلال را مطرح میکنند که در زمان امتحان نباید دقیقههای گرانبها را صرف تهیه یک طرح کلی کرد. اما اشتباه می کنند! داشتن یک طرح کلی علاوه بر اینکه باعث صرفه جویی در وقت میشود، تمرکز شما را بالا برده و بنابراین از موضوع منحرف نمیشوید. همچنین ایده هایتان را سازماندهی میکنید و پیش از شروع به نوشتن هدف خود را از این کار میدانید.
گام سوم: حتماً برای مقاله خود بخش معرفی داشته باشید
پاراگراف اول که به آن معرفی یا introduction میگوییم، به شخصی که مقاله رایتینگ تسک ۲ آیلتس شما را بررسی میکند این پیام را میرساند که شما درباره آنچه که میگویید خوب میدانید. از طرفی این متن علاوه بر اینکه بخش مهمی از پاسخ را در خود جای داده است، مقدمه خوبی نیز برای پاراگراف های اصلی مقاله است.
گام چهارم: نوشتن پاراگراف های اصلی
همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم، دو یا سه پاراگراف اصلی نیز برای بیان هر چه بهتر و جزئیتر مطلب در نظر بگیرید. نقطه نظر اصلی خود را در این پاراگرافها بیان کنید و برای توضیح کاملتر از مثالهای مرتبط استفاده کنید. فرض میکنیم شما برای ارائه مقاله خود ۳ پاراگراف اصلی دارید. قویترین پاراگراف باید پاراگراف اول باشد؛ زیرا اولین و مهمترین برداشتهای خواننده از ابتدای متن شروع میشود. بعد از آن ضعیف ترین قسمت را وسط قرار دهید و در پایان در پاراگراف سوم، مجدداً قوی ظاهر شوید. به این ترتیب خواننده بدنه اصلی مقاله شما را با یک شروع قوی و یک پایان موثر مطالعه میکند.
گام پنجم: نتیجه گیری کنید
نتیجه گیری ارائه چکیدهای از آن چیزی است که تاکنون گفتهاید. این متن باید یک پایان بندی مناسب و تاثیرگذار از مقاله رایتینگ تسک ۲ آیلتس شما باشد.
پس از آشنایی با ساختار مقاله رایتینگ تسک ۲ آیلتس و گامهای ارائه آن، لازم است نکات تکمیلی دیگری راجع به رایتینگ به شما بگوییم؛ دانستن و به کارگیری این نکات به ویژه برای کسانی که میخواهند نمره رایتینگ ۸ را کسب کنند لازم و ضروری است.
نکته اول این است که رایتینگ تسک ۲ آیلتس دو پاراگراف اصلی برای ارائه نیاز دارد.(اگر بتوانید مفهومی را که میخواهید ارائه دهید به خوبی مدیریت کنید، اضافه کردن یک پاراگراف دیگر مزیت محسوب میشود.) در نتیجه نگران طول مقاله خود نباشید. چیزی که شما را به گرفتن نمره رایتینگ ۸ نزدیک میکند، استفاده از ساختار جملات پیچیده و واژگان قوی است. از تکرار کلمات و عبارات خودداری کنید و به جای آن با ارائه استدلالهای روشن، مختصر و منسجم، خواننده را تحت تاثیر قرار دهید.
در زمان امتحان و پس از نوشتن مقاله یک بار دیگر آن را مرور کنید و به دنبال اشتباهات کوچک املایی و دستور زبان باشید. در خلال این بررسی از منسجم بودن مقاله خود اطمینان حاصل کنید و در صورت لزوم با اضافه کردن عبارات جدید ارتباط قوی تری بین ایدهها برقرار کنید.